Dosta vam je svega?

Objavljeno: 09.12.2016. Izvor: Ivan Tuševljak Rubrika: Korisno 870

Da, znam na šta mislite.

Petak je, kralj nedelje za većinu ljudi sa stalnim poslom, ali ne i za nas honorarce i preduzetnike. Naš posao nema kraja.

Dosta vam je svega?

Ko nas je terao da se upustimo u ovu ludu avanturu? Zar nije bilo lepše raditi za drugoga, od 9 do 5 i posle odlaziti kući? Istina je, lepo je samom sebi odrediti radno vreme i posao kojim ćemo se baviti, ali nekad jednostavno nije lako ostati motivisan pored svih briga i obaveza.

I, baš kada se javi ovaj osećaj, dobro je da se setite ovih par stvari i nasmejete se - shvatićete da je sreća biti jedna od onih osoba koje su preuzele budućnost u svoje ruke.

Dakle, šta možemo da uradimo kad nam nije ni do čega?

Setite se ZAŠTO ste se odlučili da radite za sebe!

Nervirale su vas lenje kolege? Plata vam nije zavisila od truda, niti je stizala na vreme? Koliko god radili ili ne, sve je na kraju meseca bilo isto? Nikad niste imali dovoljno slobodnog vremena?

A sad se setite prvog zarađenog novca!

Lep osećaj, zar ne? Svojim radom i trudom ste zaradili novac, bez ikakvog posrednika. Danas imate više stalnih klijenata? Koliko ste novih stvari naučili?

No, i dalje je teško, kažete?

Gde je nestao žar? Ranije je možda bilo lakše? Manje klijenata, manje obaveza, više slobodnog vremena? Udahnite duboko. Osetite onaj stari žar, tu je, verujte mi. Rasplamsajte ga - ne dozvolite da se ugasi, jer sve je na vama. Razmislite koliko zapravo volite svoj posao i povratite staru strast. I dalje ništa ne pomaže?

Ok, možda je vreme da se sada baš opustite.

Samo 5 minuta

Sedite na neko udobno mesto, zatvorite oči i duboko udahnite, pa polako izdahnite, prirodno. Razmišljajte samo o disanju. Zapitajte se šta je to što stvarno volite da radite, ali bez ikakvog pritiska; da li je to ostvarivo u ovom trenutku? Onda dođite opet na www.honorarci.rs i osetite energiju preko 17000 svojih kolega saboraca koji nude preko 55000 usluga u ovom trenutku. Nije ni njima lako. Šta - i dalje kukate? Hajde na posao! Kidamo!