NAJNOVIJA VEST

Hakaton za devojke: nagrada praksa u Namics - u

Objavljeno: 15.08.2018. Izvor: Honorarci.rs Rubrika: Korisno 211

Hakaton za devojke: nagrada praksa u Namics - u


Dragi honorarci,


Da li ste znali da su po prošlogodišnjem istraživanju Republičkog zavoda za statistiku žene kompjuterski pismenije od muškaraca? Žene u većem procentu upisuju i završavaju fakultete i češće koriste Internet nego muškarci. No, i pored ovih podataka, žena programera u Srbiji je manje nego muškaraca u istoj oblasti. 

Švajcarska softverska kompanija Namics rešila je da stane na put ovoj statistici i pokuša da podstakne žene jednim zanimljivim događajem. Naime, 29. septembra u Beogradu će se održati takmičenje pod sloganom "Code. Hackathon. Female. Namics." namenjeno devojkama zainteresovanim za softversko inženjerstvo.

Devojke će biti podeljene po timovima, a najboljem timu sledi nagrada - praksa u Namics - u! 

Svaki tim će dobiti svog mentora, sa kojim će moći da se konsultuje u vezi zadatka. Zadatak je da za 10 sati osmisle prototip softverskog rešenja, pri čemu će im tokom rada biti dostupni Internet i programski jezik po želji. Najbolje rešenje će biti odabrano na osnovu dva kriterijuma: primenjivost i originalnost. Rešenja ostaju u vlasništvu timova po završetku hakatona.

Jedini uslov za učešće je da takmičarke ponesu sopstveni laptop.

Prijave su otvorene do 9. septembra, u ponoć. Više informacija možete pronaći OVDE

"Ovo je odlična prilika za žene, koju treba da podrže i muškarci. Zašto? Zato što su mešoviti timovi produktivniji i imaju bolju komunikaciju." Kao mešoviti tim, to možemo i da potvrdimo. :) "Osim toga, brojne analize su ukazale da broj žena na visokim pozicijama pozitivno utiče na finansijske rezultate kompanija, ali i da sa brojem žena rastu posvećenost i kvalitet rada", navodi za Netokracija.rs HR Namics - a, Mijana Đukanović.  

NAJČITANIJE